Βασίλισσα της μαρσεγιέζικης κουζίνας είναι η διάσημη ψαρόσουπα μπουγιαμπέσα, εμπνευσμένη από την κακαβιά που μαγείρευαν οι ψαράδες με ό,τι έμενε απούλητο από την ψαριά της ημέρας. Φτιάχνεται με σκορπίνα και άλλα πετρόψαρα, νοστιμισμένη με σκόρδο και σαφράν. Στις ψαροταβέρνες του Παλιού Λιμανιού θα δοκιμάσετε τη σούπα-σπεσιαλιτέ αγναντεύοντας τον κόλπο της Μασσαλίας καθώς και μύδια, στρείδια, φούσκες, γαρίδες, καλαμάρια γεμιστά ή τηγανητά, λιθρίνια με σάλτσα βασιλικού, μεσογειακές γεύσεις που μυρίζουν θάλασσα. Από τα πιάτα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης δεν λείπουν τα κρεατικά, όπως ο πατσάς (pieds et paquets), τα γεμιστά ρολά βοδινού (alouettes «sans tête») που θα συνοδεύσετε με στιβαρά κρασιά του αμπελώνα της Προβηγκίας.
Η γαλλική κουζίνα στην καλύτερή της εκδοχή στα μπιστρό και τις μπρασερί της παλιάς συνοικίας Panier αλλά και βεριτάμπλ συνταγές από όλο τον κόσμο στα έθνικ εστιατόρια στα σοκάκια της Cours Julien, πίσω από το Παλιό Λιμάνι. Η μποέμ αυτή περιοχή της Μασσαλίας, με ντεκόρ τα γκράφιτι στους ήχους, φιλοξενεί θέατρα, παμπ, πιάνο μπαρ, μουσικές σκηνές. Tα καλοκαιρινά βράδια, το beautiful crowd της πόλης δίνει ραντεβού στα chill out μπαρ της ανανεωμένης αποβάθρας J4-πασαρέλας του εμπορικού λιμανιού για να ξεκινήσει τη βραδιά με ένα ποτήρι pastis, κλασικό απεριτίφ του γαλλικού νότου.